Bağışıklık Sistemi Güçlendirici 1

 



1. Bağışıklık Sistemi Güçlendirici Şurup:

Malzemeler:

  • Mürver çiçeği
  • Zencefil kökü
  • C vitamini açısından zengin meyveler (portakal, çilek, guava)
  • Bal (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Mürver çiçeği ve zencefil kökünü bir tencereye koyun.
  2. Üzerine su ekleyin ve kaynatın.
  3. Kaynadıktan sonra ocağı kapatın, süzün ve soğumaya bırakın.
  4. Soğuduktan sonra içine taze sıkılmış meyve suyu ekleyin.
  5. İsteğe bağlı olarak bal ekleyebilirsiniz.
  6. Karışımı steril bir şişeye koyun ve buzdolabında saklayın.
  7. Günde birkaç çay kaşığı tüketebilirsiniz.

2. Bağışıklık Arttırıcı Tentür (Alkol Bazlı):

Malzemeler:

  • Echinacea kökü
  • Astragalus kökü
  • Çin ginseng kökü
  • Alkol (%40-60 alkol içeren votka veya alkol bazlı çözücü)

Yapılışı:

  1. Bitkileri bir kavanoza koyun.
  2. Üzerine alkol ekleyin, bitkilerin tamamen kaplanmasını sağlayın.
  3. Kavanozu kapatın ve güneşte veya karanlık bir yerde 4-6 hafta boyunca bekletin.
  4. Belirtilen süre sonra, karışımı süzün ve sıvıyı temiz bir şişeye aktarın.
  5. Günde 1-2 çay kaşığı alabilirsiniz.

3. Bağışıklık Arttırıcı Macun:

Malzemeler:

  • Kurkuma
  • Zerdeçal
  • Bal
  • Tarçın
  • Karabiber

Yapılışı:

  1. Kurkuma, zerdeçal, bal, tarçın ve karabiberi bir kasede karıştırın.
  2. Karışımı homojen bir macun haline getirin.
  3. Günde bir çay kaşığı kadar tüketebilirsiniz.

4. Bağışıklık Arttırıcı Çay:

Malzemeler:

  • Adaçayı yaprakları
  • Nane yaprakları
  • Ceviz kabuğu
  • Zencefil dilimleri

Yapılışı:

  1. Bir demlik içinde tüm malzemeleri karıştırın.
  2. Üzerine sıcak su ekleyin ve demlemeye bırakın.
  3. 10-15 dakika sonra süzün ve içebilirsiniz.
  4. İsteğe bağlı olarak bal veya limon ekleyebilirsiniz.

5. Bağışıklık Arttırıcı Somti:

Malzemeler:

  • Moringa yaprakları
  • Adaçayı yaprakları
  • Nane yaprakları
  • Çay ağacı yağı (bir damla)
  • Bal

Yapılışı:

  1. Moringa, adaçayı ve nane yapraklarını bir fincana koyun.
  2. Üzerine sıcak su ekleyin ve demlemeye bırakın.
  3. Çay demlendikten sonra, içine bir damla çay ağacı yağı ekleyin.
  4. İsteğe bağlı olarak bal ekleyebilirsiniz.
  5. Ilıdıktan sonra içebilirsiniz.

Bu tarifler sadece örneklerdir ve kullanılan malzemelerin miktarları kişisel tercihlere ve sağlık durumuna bağlı olarak değişebilir. Herhangi bir alerjiniz varsa veya herhangi bir olumsuz reaksiyon gösterirseniz, hemen kullanımı bırakmalısınız.

Yorumlar

Popiler yayınlar